Minestra di bomboline di patate (soppa med potatiskroketter)


Buljong med kroketterVi har testat ett nytt recept från boken. Denna gång en buljong med krutonger som jag (Calle) gjorde när jag var sjuk härom helgen.

Resultatet: Helt ok, men inte mer än så.

Det här behöver du för 8 portioner:

  • 1/2 kilo potatis
  • 40 g smör
  • 1 dl parmesanost finriven
  • 3 äggulor
  • Muskotnöt
  • Olivolja (ej jungfru, utan raffinerad som är bättre för frittering)
  • 1,2 liter buljong
  1. Ångkoka ett halvt kilo potatisar med skalet på. Skala och pressa dem.
  2. Rör ihop potatis, smör och parmesan. Smaka av med salt och muskotnöt och var generös för annars blir kroketterna lätt lite intetsägande
  3. Rulla ut degen till en centimeter tjocka korvar på ett mjölat bord. Skär upp dem i centimeterstora bitar. Rulla bitarna runda i handen.
  4. Frittera potatisbollarna gyllenbruna och knapriga i olivolja. Låt oljan dem rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg kroketter i djupa tallrikar och slå på kokande buljong. Riv lite parmesan över och servera på en gång.

Fritterar kroketter

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Huvudrätt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Minestra di bomboline di patate (soppa med potatiskroketter)

  1. Det lät spännande! =) Det måste jag testa någon dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s