Vi har testat ett nytt recept från boken. Denna gång en buljong med krutonger som jag (Calle) gjorde när jag var sjuk härom helgen.
Resultatet: Helt ok, men inte mer än så.
Det här behöver du för 8 portioner:
- 1/2 kilo potatis
- 40 g smör
- 1 dl parmesanost finriven
- 3 äggulor
- Muskotnöt
- Olivolja (ej jungfru, utan raffinerad som är bättre för frittering)
- 1,2 liter buljong
- Ångkoka ett halvt kilo potatisar med skalet på. Skala och pressa dem.
- Rör ihop potatis, smör och parmesan. Smaka av med salt och muskotnöt och var generös för annars blir kroketterna lätt lite intetsägande
- Rulla ut degen till en centimeter tjocka korvar på ett mjölat bord. Skär upp dem i centimeterstora bitar. Rulla bitarna runda i handen.
- Frittera potatisbollarna gyllenbruna och knapriga i olivolja. Låt oljan dem rinna av på hushållspapper.
- Lägg kroketter i djupa tallrikar och slå på kokande buljong. Riv lite parmesan över och servera på en gång.
Det lät spännande! =) Det måste jag testa någon dag.