Broccoli romani (broccoli med lardo och muskatvin)


Broccoli med lardo och moscato

Nä, fy för den lede, det här var inte gott. Du får ursäkta, Signor Artusi, men den här broccolin kan du behålla för dig själv.

I vanliga fall älskar hela familjen Godani broccoli, men de här smakerna lirade inte alls ihop.

Det här behövs:

  • 1 broccolistånd
  • 2-3 skivor lardo
  • 1 dl sött vitt vin (tex muskatvin)

Så här gör man:

  1. Doppa broccolin i kokande vatten i en minut. Sänk sen ner den i en kastrull med iskallt vatten.
  2. Skär upp den i små buketter och krama ur vattnet.
  3. Smält lardon i en stekpanna. Skicka i broccolin.
  4. När den tagit upp fettet häll över vinet och den koka in i broccolin i några minuter.

Det här är recept 435 för er som har boken.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Tillbehör och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s