Costolette alla milanese (kalvschnitzel)


Kalvschnitzel med citron

Artusis kalvschnitzel blir extra saftiga eftersom han har en ljuvlig battuto, en röra, under paneringen. Det här receptet går rakt in under favoriterna.

Det här behövs för 4 personer:

  • 4 kalvkotletter
  • 50 gram prosciutto (parmaskinka)
  • 4 msk finriven parmesanost
  • En kvist persilja
  • Lite tryffel (i någon form)
  • 4 ägg
  • 3 dl ströbröd
  1. Skär bort ben och senor från kotletterna och platta ut dem till halva tjockleken genom att pressa med sidan av en kniv.
  2. Gör en röra av hackad prosciutto, finriven parmesanost, hackad persilja, salt, peppar och om möjligt lite tryffel (vi använde en tryffelsvampröra som vi fått i present).
  3. Bred ut röran på ena sida av kotletterna. Doppa dem sen försiktigt först i ägg, sen i ströbröd.
  4. Stek i smör på medelhög värme i tre-fyra minuter per sida. Börja med den sida som inte har röran.
  5. Servera med en grönsallad och en klyfta citron att pressa över schnitzeln.

Jag skulle gissa att cotolette alla milanese tillhör de mest lagade rätterna i Italien i dag. Det vanligaste är att man lämnar benet på kotletten och bankar ut dem tills de är stora som dassalock. Sen en enkel panering utan andra kryddor än salt och peppar.

Artusis variant är lite extra lyxig, men det gott även utan röran.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Kött, Lättlagat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Costolette alla milanese (kalvschnitzel)

  1. Anonym skriver:

    Låter fantastische, var handlar du kalvkotletter? Någon bra kran?

    • godani skriver:

      Vi köpte de här på Ica Liljeholmen i Stockholm (som är en skitbra butik), har sett att de har kalvkotletter på Konsum på Östgötagatan också, Citygross brukar vara grymma på kött. Ochannars är väl alltid närmaste saluhall ett säkert kort…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s