Funghi fritti (friterad svamp)


Friterad karljohansvamp

Vi är inte helt övertygade om att det här är bästa sättet att använda kungen av svampar, karljohan. Artusi gillade det i alla fall. Han rekommenderar just karljohan när man ska fritera svamp.

Smaken blev lite syrlig och salt med bra konsistensen, men den där fina karljohansmaken försvann i friteringen vilket är synd. Kanske borde vi plockat upp svamparna ur oljan tidigare.

Den som vill prova själv behöver:

  • 5 medelstora karljohansvampar, fasta.
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl Raffinerad olivolja
  1. Putsa svamparna och skölj av dem hastigt.
  2. Skiva dem i centimetertjocka skivor och vänd dem i mjöl.
  3. Fritera i olivolja som håller 170 grader tills svamparna är gyllene.
  4. Låt svamparna rinna av på hushållspapper. Salta och peppra. Servera genast.
Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s