Budino di cioccolata (chokladpudding)


En portionsskål med chokladpuddingGammeldags, rejäl chokladpudding med ganska mild chokladsmak och betydligt färre kalorier än en chokladmousse. Eftersom det är smält socker i botten av formen får den även en god karamellsmak som finns i till exempel creme caramel.

Gör den dagen innan så att den kan serveras kall.

Ingredienser för 6-8 portioner:

  • 8 dl mjölk
  • 1,5  dl strösocker
  • 60 gram mörk choklad (70%)
  • 8 st savoiardikex
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Riv chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med mjölken, låt koka upp.
  2. Smula kexen och lägg  i dem tillsammans med 1 dl av sockret i mjölk- och chokladblandningen. Låt sjuda på låg värme i 30 minuter. Rör ofta så att det inte bränns i botten.
  3. Sila av blandningen och låt svalna. Sätt ugnen på 220 grader.
  4. Vispa äggen med vaniljpulvret och blanda i chokladblandingen.
  5. Lägg resten av sockret jämt på botten av en ugnsfast form som rymmer 1 l. Låt sockret smälta i ugnen. Sänk värmen till 180 grader.
  6. Grädda chokladpuddingen i ett vattenbad (långpanna  med varmt vatten som täcker upp på minst halva formen) i cirka 30 minuter. Chokladpuddingen ska vara lite gungig i mitten.
  7. Låt svalna och servera chokladpuddingen kall. Gärna med en klick vispad grädde.

Det här är en mäktig efterrätt och passar därför jättebra som efterrätt till soppa. Vi gjorde den i en enliters-form men den skulle passa jättebra att göra i portionsformar också.

Detta är recept 667 för er som har boken.

Annonser
Det här inlägget postades i Efterrätt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Budino di cioccolata (chokladpudding)

  1. Malin´s Diner skriver:

    Men åhhh så gott det ser ut! Choklad i alla former går hem hos mig.

    Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s