Torta svizzera (äppelpaj)


Äppelpaj

Just nu finns det mogna äpplen i mängder – och alldeles gratis. Har du inga egna fruktträd så kolla fruktkartan.se .

Det är oklar om den här pajen är schweizisk eller ej, skriver Artusi. Jag tror inte heller att den längre kallas så längre, för mina italienska släktningar som ringde på skype medan pajen stod i ugnen såg frågande ut när jag sa att vi höll på att laga torta svizzera.

Artusis äppelpaj är inget extraordinärt, men han har lite citronskal i pajskalet. En trevlig touch.

Och för en gångs skull är Artusi ganska återhållsam med smöret. Min skånska mor har gladeligen i tre gånger så mycket.

Det här behöver du:

  • 5 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 1 tsk salt
  • rivet skal från en halv ekologisk citron
  • 1 dl mjöl
  • 3 äpplen
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  1. Rör ihop salt, mjöl och citronskal. Tärna ner smöret och blanda ihop pajdegen lite snabbt.
  2. Slå in den i plastfolie och låt den vila i kylen en stund.
  3. Kavla ut till ett femliramynts tjocklek, skriver Artusi. Jahapp. Your guess is as good as ours. Klä insidan av en pajform.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg skivorna omlott tills botten är täckt.
  5. Smält smöret och blanda med socker och kanel. Sprid ut goggan över äpplena.
  6. Grädda i 35-40 minuter på 180 grader.
Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Efterrätt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s