Zucchini col regamo (zucchini med oregano)


Zucchini med oreganoSnabbt och läckert tillbehör till det mesta. Godast på sensommar och tidig höst då zucchinin är fin här i Sverige.

Som tillbehör till 4 personer

  • 400 gram zucchini (5 små eller 2 normalstora)
  • 3 msk olivolja
  • 1 handfull färsk oregano, nyp av topparna och hacka och repa av bladen från de grövre kvistarna
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skiva zucchinin i ganska tjocka slantar, knappt 1 cm ungefär.
  2. Värm olivolja på medelvärme i en stor stekpanna, lägg i zucchinin.
  3. Efter ett par minuter, salta och peppra, skaka pannan.
  4. När zucchinin börjar bli gyllene och få lite stekyta, lägg i oreganon.
  5. Stek ytterligare 1 minut.
  6. Ta upp med hålslev och servera.

Vi fick tag på små ljusgröna sommarzucchini som blev klara ganska snabbt, 6 minuter, den lite större varianten behöver nog 10, men stek inte för länge, mosig zucchini gör ingen glad.

Det här är recept nr 376 för er som har boken

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Tillbehör, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s