Sgroppino (citronsorbet och prosecco)


Sgroppino (citronsorbet och prosecco)

Det här blev vi bjudna när vi var hos våra vänner i Rom. Sen har vi gjort det om och om igen.

Vi fick det som efterrätt, men det funkar som svalkande sommardrink också. Artusis goda citronsorbet är perfekt för ändamålet.

En del har vodka i sin sgroppino men vi håller det enkelt. Välj en torr prosecco. Det passar bäst.

Gör så här

  1. Fyll ett champagneglas till hälften med citronsorbet.
  2. Häll i lite prosecco och rör om tills det blandat sig helt.
  3. Fyll glaset med prosecco och blanda försiktigt igen. Sträva efter slush puppy-konistens.
  4. Servera med suggrör.

Det blev gott, eller hur Lina?

Lina slurpar sgroppino

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Efterrätt, Lättlagat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s