Uova affogate (pocherade ägg)


pocherat ägg

Varje gång vi gör pocherade ägg lovar vi varandra att vi ska äta det här minst en gång i veckan. Så enkelt och så gott!

Artusi rekomenderar att man serverar dem nykokta, saltade och pepprade med lite smör och riven ost på toppen. Vi har serverat dem till sparris och på macka. Vi har ännu inte gjort ägg benedict, men det kommer.

Du behöver ägg och en hålslev för att lyckas.

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  2. Knäck ägget och häll det i en kopp.
  3. När vattnet kokar, sänk värmen så att det bara sjuder. Häll sen i ägget försiktigt från låg höjd.
  4. När äggvitan har koagulerat och äggulan inte darrar när du fiskar upp ägget med en hålslev är ägget klart. Cirka 2 minuter för ett ägg är lagom.
  5. Ta upp ägget med en hålslev och låt vattnet rinna av.

Artusi gör det som vanligt på enklast möjliga vis. Inget salt och ingen vinäger i vattnet. Snabbt, enkelt och mycket mycket gott!

På bilden har vi inspirerats av det här härliga receptet med ankägg. Mycket gott, tack Lilla Matdériven!

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Lättlagat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Uova affogate (pocherade ägg)

  1. Malin´s Diner skriver:

    Åh, gott! Ägg Benidict åt jag på bloggträffen. Hotellet hade galet fina sådana. Inget man äter varje dag kanske, inte med hollandaisesås i alla fall. Naturella hade absolut funkat!

    Kram kram

  2. Ping: Salsa verde (grön sås) | Artusi för svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s