Risotto coi piselli (risotto med ärtor och pancetta)


Risotto med fläsk och ärtor

Här är en lyxig risotto, salt av pancetta och söt av gröna ärtor. Helt klart en av de godaste i l’Artusi.

Risotton är smaksatt med samma hopkok som i receptet på Piselli colla carnesecca, men vi skriver in det i receptet så att ni slipper hålla på att klicka fram och tillbaka.

Med de här mängderna blir det risotto för 5-6 personer:

  • 1 kilo frysta gröna ärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar persilja
  • 200 gram pancetta (det lättrökta sorten, eller bacon)
  • 1,5 deciliter köttbuljong
  • 100 gram smör
  • 1 lök
  • 500 gram carnaroli- eller avorioris
  • 2 deciliter riven parmesanost
  1. Tina ett kilo frysta ärtor.
  2. Finhacka två klyftor vitlök, två stjälkar persilja och 200 gram pancetta. Fräs upp detta i lite olja.
  3. När det börjar få färg häll i ärtorna och låt fräsa med en stund.
  4. Häll 2 deciliter köttbuljong och låt koka ihop.
  5. Finhacka en lök och fräs upp i 50 gram smör i en stor panna.
  6. När löken börjar ta färg, rör ner 500 gram carnaroliris. Fortsätt steka på medelhög temperatur.
  7. När riset sugit upp smöret och blivit lite genomskinligt, sänk temperaturen och häll i köttbuljongen en slev i taget. Låt buljongen koka in mellan varven och rör om.
  8. När riset börjar bli klart men ännu har tuggmotstånd rör ner ett par slevar av ärt- och pancettaröran, efter smak.
  9. Rör ner 2 deciliter parmesan och 50 gram smör. Smaka av med salt och peppar.

Buon appetito!

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Glutenfritt, Huvudrätt, Tillbehör och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Risotto coi piselli (risotto med ärtor och pancetta)

  1. Ping: Vitella di latte in guazzetto (Gödkalv i gryta) | Artusi för svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s