Animelle fritte (friterad kalvbräss)


Fritterad kalvbräss

Kalvbräss är fantastiskt gott, men det finns bättre sätt att ta hand om denna fina råvara än att fritera den. Artusis friterade kalvbräss var ingen hit alltså. I alla fall inte när vi gjorde det. Han har dock flera recept med denna delikatess så kalvbräss lär ni få möta igen.

Så här lyder receptet:

  • 200 gram kalvbräss (lammbräss går också bra)
  • 2 rågade teskedar mjöl
  • 2 teskedar olivolja
  • 2 ägg
  • Olja att fritera i
  • 1 citron
  1. Gör en lös frityrsmet genom att lösa upp två rågade teskedar mjöl i två teskedar olivolja och sen röra ner två ägg i det.
  2. Koka kalvbrässen i några minuter i saltat vatten.
  3. Rensa bort hinnorna och skär upp brässen i lagom stora munsbitar.
  4. Doppa bitarna i frityrsmeten och fritera i olja som är omkring 170 grader. Ta upp bitarna när de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Salta och servera med en citronklyfta.

Kalvbräss

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Förrätt, Tillbehör och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Animelle fritte (friterad kalvbräss)

  1. Anonym skriver:

    Hej – ville bara säga att jag och maken äter er osso buco i princip varje vecka. Otroligt bra recept att bara dänga i grönsakerna, löken och läggen och sedan låta det koka i lugn och ro. Stort tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s