Pasta Margherita (sockerkaka)


Sockerkaka på italienskt visArtusis variant på sockerkaka, utan smör och bakpulver. Den här kakan är så enkel att vår treåring (nästan) lagade den själv en lite långtråkig eftermiddag strax efter jul. Den är godast helt nybakad eftersom den snabbt blir torr.

Den är glutenfri också, om man skippar att pudra formen med mjöl.

Det här behövs

  • 2 dl potatismjöl (strukna mått)
  • 3 dl florsocker (strukna mått)
  • 4 ägg
  • Saften från en citron
  1. Vispa äggulorna och florsockret pösigt.
  2. Häll i potatismjölet och citronsaften och vispa i fem minuter med elvisp.
  3. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner i smeten.
  4. Häll direkt ner smeten i en sockerkaksform som smörats och pudrats med florsocker och mjöl.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25 minuter.
  6. Låt svalna och stjälp upp på fat, pudra med vaniljsocker.

Den här kakan blir väldigt mjuk, ”spongy” och finporig. Vi serverade den med vispad grädde och bär som små bakelser.

Det här är recept nr 576 i Artusis kokbok.

Snabbakelse

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Efterrätt, Glutenfritt, Lättlagat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pasta Margherita (sockerkaka)

  1. Malin´s Diner skriver:

    Åh, måste testas!

    Snart ses vi, ska bli så mysigt så!

    Kram kram

  2. Ragnhild skriver:

    Enkelt och gott det gillar jag! Vi har ett helt träd fullt med citroner så det passar också bra. Gör inget att den torkar snabbt, den lär bli uppäten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s