Tortini di ricotta (Ricottaplättar)


Ricottaplättar med tomatsås och broccoliDet här är bra vardagsmat. Lätt att svänga ihop och ett bra alternativ till pasta. Små plättar med god smak av parmesanost och ricotta och enkel tomatsås till det. Vi åt det som huvudrätt men det skulle också vara ett gott tillbehör till en köttbit.

  • 200 gram ricottaost
  • 50 gram finriven parmesanost
  • 2 ägg
  • 1/2 deciliter vetemjöl
  • 1 nypa finhackad persilja
  • salt, peppar och muskotnöt
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 3 matskedar smör att steka i
  1. Låt en burk tomater koka ner till hälften i en kastrull. Mixa eller vispa tomatsåsen slät.
  2. Gör en smet av ricottaosten, parmesanosten, mjölet, äggen, persiljan och kryddorna.
  3. Häll ut rejält med mjöl på en stor skärbräda. Forma små bollar med hjälp av två skedar och lägg i mjölet. Platta till dem till små plättar och vänd så de får mjöl på båda sidor.
  4. Stek plättarna gyllenbruna i tre matskedar smör i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Häll tomatsåsen över ricottaplättarna.
  6. Servera med extra parmesanost och ringla lite god olivolja över.
Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Huvudrätt, Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tortini di ricotta (Ricottaplättar)

  1. Malin´s Diner skriver:

    Jag har faktiskt aldrig använt ricottaost, ett litet erkännande så här på kvällskvisten…

    Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s