Insalata di patate (potatissallad)


Det här är lite som en salade Nicoise on acid. Syrligt, salt och sött. Massor med smak!

Röran kan man göra i förväg, till och med någon dag innan, sen är det bara att koka potatisen. Vi åt potatissalladen, på egen hand, till kvällsmat häromdagen, men den passar också bra som tillbehör till rökt fisk eller på en buffé. Bra festmat!

Det här räcker till lunch för två-tre personer:

  1. För att göra röran som ska ge smak åt potatisen, börja med att finhacka följande:
    1/2 deciliter inlagd kapris
    1/2 deciliter inlagd paprika
    5 cornichoner (små inlagda gurkor)
    4 inlagda pärllökar (syltlök få duga)
    8 sardellfiléer
    1 selleristjälk
    några blad basilika
  2. Finhacka två hårdkokta ägg. Krossa sen dem med sidan en kökskniv.
  3. Rör samman allt detta i en skål med uppemot 1 deciliter olivolja och 2 teskedar rödvinsvinäger. Salta och peppra. Röran ska vara trögflytande.
  4. Skala och koka ett halv kilo potatis. Skär upp i halvcentimeter tjocka skivor.
  5. Blanda försiktigt röran med potatisen. Presentera potatissalladen på en bädd av romansallad och riv lite färsk oregano över.

Grönsakerna ska helst vara inlagda i ättika utan socker, men det är svårt att hitta, så vi fick nöja oss med syltlök och ajvar-smakande inlagda paprikafiléer. Men det blev mycket gott ändå.

Med tonfisk och gröna bönor blir det här verkligen som en upphottad version av salade Nicoise. Mycket gott och ännu matigare.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Tillbehör och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s