Siroppo di cedro (citronsaftskoncentrat)


Bruno njuter av kall citronsaftDet här siroppon ger en svalkande citrondryck. Smaken är rundare än lemonad. Troligtvis är det inte lika nyttigt eftersom c-vitaminerna koker bort, men siroppon har längre hållbarhet tack vare den höga sockerhalten. Italienarnas och fransmännens siropper är egentligen smaksatt sockerlag.

Gör så här:

  1. Skär tunna remsor av skalet från en ekologisk citron. Försök att inte få med något av det vita innanför.
  2. Filéa fram fruktköttet från tre citroner så att varken kärnor eller membran kommer med. Se till att inte pressa ut saften.Fileat citronkött
  3. Lägg citronskalet i en kastrull med  2,5 deciliter vatten. Koka upp, rör ner o,6 kilo socker och låt det koka svagt i några minuter.
  4. Ta ut citronskalet och lägg i fruktköttet. Låt koka på svag värme  tills vätskan har samma färg som vitt vin och bubblorna är som pärlor, skriver Artusi. Smaken och färgen förändras med koktiden. Provsmaka vartefter genom att blanda ut en tesked av sirapen med vatten. Vi tog av vår efter 20 minuter.
  5. Låt svalna och häll upp i en alldeles ren glasflaska. Rör ut två matskedar siroppo i ett kallt glas vatten och avnjut i skuggan.
Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Tillbehör, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s