Frittata di fagiolini (omelett med gröna bönor)


Här är en fullmatad omelett till lunch eller kall i bitar som plockmat. Vi gjorde den på färska gröna bönor eftersom det är säsong, men frysta går lika bra.

Artusi förespråkar att man bara ska röra äggen precis så att äggulan går sönder.

Det här räcker till lunch för två:.

  1. Rensa och koka två rejäla nävar gröna bönor (200 gram) i saltat vatten i fem minuter.
  2. Låt dem svalna lite och skär dem i mindre bitar.
  3. Fräs bönstjälkarna i en rejäl klick smör och olivolja i ett par minuter. Salta och peppra, sänk värmen.
  4. Rör ihop 4 ägg, blanda med två rågade matskedar finriven parmesanost.
  5. Häll äggblandningen över bönorna i stekpanan, lyft ett par gånger i kanterna och låt sedan omeletten stelna i pannan. Vänd över ena halvan så att det blir en halvmåne. Servera!

Omelett är bra sommarmat, prova även Artusis omelett på blomkål, snäppet mer mättande och också väldigt god.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Huvudrätt, Lättlagat, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s