Saltimbocca alla romana


Saltimbocca alla romana med gröna bönorHär en riktig klassiker från Rom. Fräsch saltimbocca med smaker som ”hoppar i munnen”, därav namnet.

Artusi recept är, som alltid, lite enklare än andra recept vi provat. Han använder varken vin eller mjöl och varken rullar eller viker skivorna.

Skeptisk? Prova! Det funkar.

Det här räcker för tre fyra personer:

  1. Ta 300 gram kalvkött skuret i tunna skivor, ”tjocka som ett halvt finger”, skriver Artusi. Skölj och torka av köttet.
  2. Banka ut skivorna, till exempel med undersidan av en kastrull. Skär sen upp dem i aptitiliga bitar, totalt 11-12 stycken.
  3. Salta och peppra försiktigt.
  4. På varje skiva, lägg ett halvt salviablad och sen en tunn skiva parmaskinka som precis täcker kalven.
  5. Stek skivorna hastigt i smör. Börja med skinksidan, max en halv minut innan du vänder. Låt kalvsidan få stekas lite längre, men akta så att det inte bli torrt.
  6. Servera direkt med något gott tillbehör. Vi hade nykokta färska gröna bönor och en skvätt olivolja till.

Så här gjorde man tydligen saltimbocca på trattorian Le Venete i Rom där Artusi åt det. Sen återvända han hem till Florens och provlagade sig fram till receptet tillsammans med sin koka och sin betjänt.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s