Petonciani in umido (aubergine i tomatsås)


Bruno och Saga spanar in pastan med sås på aubergine och tomaterArtusis enkla tomatsås och aubergine gick hem hos barnen. Bruno och Saga tog om flera gånger. Det var det gooodaste de hade ätit lovade de.

Aubergine är dessutom väldigt nyttig, sägs det.

Så här gör man sås till fem portioner pasta:

  1. Skala 1 liten aubergine och skär i tärningar.
  2. Stek tärningarna i 25 gram smör, auberginen suger åt sig smöret fort som tusan, sänk därför värmen när de absorberat allt smör och låt fräsa i några minuter.
  3. Gör en tomatsås som i Artusis recept på Spagetti alla rustica. Alltså fräs två klyftor vitlök, några kvistar persilja och några blad basilica i en rejäl skvätt olivolja och tillsätt en burk hela skalade tomater och en skvätt vatten. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen.
  4. Låt auberginen koka färdigt i tomatsåsen, cirka 10 minuter.

Artusi tycker att den här rätten också passar bra till kokt kött.

Artusi kallar aubergine för ”petonciani”. Idag säger man melanzane. Det var en dåligt ansedd grönsak i slutet av 1800-talet eftersom judarna åt den. Men Artusi gick emot strömmen.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Lättlagat, Pasta, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Petonciani in umido (aubergine i tomatsås)

  1. Malin´s Diner skriver:

    Vilken härlig bild! Ja, maten ser god ut den också.

    Kram Malin

  2. Andreas Nilsson skriver:

    Oh, it’s on!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s