Frittata di cavolfiore (blomkålsomelett)


Krämig omelett med fin smak av parmesan och blomkål.

Artusi undrar om det finns någon i hela världen som aldrig gjort en omelett? Vi tror att det tyvärr är så. Här kommer därför världens enklaste recept, billigt, vardagsmat och väldigt väldigt gott. Det här blir två omeletter som räcker till två hungriga vuxna eller som lätt lunch med lite bröd och sallad till fyra vuxna. Det är viktigt att omeletten blir tunn så du inte behöver vända den. Gör den därför i två omgångar.

  1. Koka ett halvt blomkålshuvud (300 gram) i osaltat vatten cirka 5 minuter. Låt svalna lite och finhacka.
  2. Knäck 6 ägg i en bunke, rör ett par tag med en gaffel i, äggulorna ska bara gå sönder. Rör ner 2 rågade matskedar riven parmesanost.
  3. Smält 25 gram smör tillsammans med 1/2 msk olivolja på medelhög värme. Låt hälften av blomkålshacket fräsa i detta i ett par minuter. Salta och peppra.
  4. Häll över hälften av äggblandningen i stekpannan med blomkålshacket. Fortsätt ha medelhög värme. Skaka pannan ibland och lossa omeletten med en kniv längs kanterna.
  5. När omeletten stannat, lägg en tallrik över stekpannan och vänd den försiktigt om, var försiktig så du inte bränner dig. Strö gärna över lite mer parmesanost.
  6. Upprepa steg 3 och 4 med resten av blomkålshacket och äggblandningen.

Det är godast att dricka en kall öl till det här. Blir det något över av omeletten, gör som spanjorerna och fixa en lunchmacka med omelett dagen efter.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Lättlagat, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Frittata di cavolfiore (blomkålsomelett)

  1. Malin skriver:

    Mmm, det här låter fasligt gott!

    Kram Kusin Malin

  2. Anonym skriver:

    Ciao, gjorde denna men fräste med lite potatis tillsammans med blomkålen.
    Det gjord det lite matigare och fungerade utmärkt.

  3. Andreas Ivarsson skriver:

    Väldigt gott och juste sommarmat!

  4. Ping: Frittata di fagiolini (omelett med gröna bönor) | Artusi för svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s