Zucchini ripieni di grasso (fyllda zucchini med kött)


Fyllda zucchini med polenta och salladI det här receptet fyller Artusi zucchini med den fina smeten från kalv- och kycklingtimbalen. Resultatet blev ännu godare. Zucchinismaken går väldigt bra ihop med det milda köttet.

Låt er inte luras av att det är få punkter i det här receptet. Det här tar en stund att laga.

Det här räcker till 6 personer:

  1. Dela 7-8 zucchini på längden och gröp ur dem lite. Vi tog lite för mycket, då tappar båten formen i värmen.
  2. Hacka innanmätet från zucchinin och fräs upp det i lite olja.
  3. Gör en smet som i receptet för Budino alla genovese.
  4. Blanda smeten och den stekta zuccinin och fyll zucchini-båtarna. Stryk av dem så att inte fyllningen rinner över.
  5. Stek dem i en stor skvätt olivolja och en rejäl klick smör. Börja med att steka med fyllningen nedåt. Vänd när de fått fin färg.
  6. Lägg på ett lock och sänk värmen. Har ni inget lock som täcker stekpannan så ställ in pannan i ugnen på medelvärme. Provskär i en zucchini efter 5-10 minuter för att se om de är klara. Fyllningen ska vara genomstekt.
  7. Servera med exempelvis lite polenta och en god sallad.
Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Fågel, Huvudrätt, Kött och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s