Majonäs på olivolja


Räksallad med Artusis majonäs Artusis majonäs har kraftig smak och passar utmärkt till fisk och skaldjur. När jag skriver det här har vi precis ätit en helt ljuvlig räksallad på nypillade räkor, frisésallad och Artusis majonäs. Så gott att man blir helt lycklig.

Det tar en kvart att göra egen majonäs. Egentligen borde man sluta köpa färdig majonäs.

Gör så här:

  1. Lägg två äggulor i en stor skål och vänta tills de är rumstempererade.
  2. Vispa ner sex matskedar mild olivolja (extra jungfru) i äggulorna. Till en början en droppe i taget sen i en tunn stråle.
  3. Pressa i en halv citron och vispa länge och väl. Enligt Artusi tar det 20 minuter att uppnå rätt konsistens, men man kommer undan med mindre också.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar

Vi drack Vicars choice till. Det passade perfekt.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Tillbehör, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Majonäs på olivolja

  1. Ping: Insalata russa (Rysk sallad) | Artusi för svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s