Torta di noci (valnötskaka)


Chokladkaka med valnötDet här är en tung och tuggig chokladkaka. Helt i vår smak.

Den innehåller varken mjöl eller smör. Istället mortlar man nötter med socker och blandar med riven chocklad och ägg. Att baka blir inte mycket enklare än detta.

Så här gör man:

  1. Mortla 2,5 deciliter skalade valnötter med 1 1/4 dl socker (140 gram av vardera, för den som har våg).
  2. Riv 140 gram mörk choklad fint.
  3. Finhacka 1/4 deciliter kanderad cedratfrukt (som heter suckat i svenska butiker).
  4. Blanda allt och tillsätt fyra äggulor och två matskedar vaniljsocker.
  5. Vispa fyra äggvitor till hårt skum. Rör ner det.
  6. Smöra och bröa en pajform. Häll upp smeten och grädda i 40 minuter på 150 grader utan varmluft.
Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Efterrätt, Lättlagat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torta di noci (valnötskaka)

  1. Ping: Lördagslänkar | Söta saker

  2. Ping: Torta di Mandorle e Cioccolata (choklad- och mandelkaka) | Artusi för svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s