Pollo alla contadina (bondens kyckling)


Kyckling med potatis och ärtor med fläskVitlök, rosmarin och tomater är allt som Artusi har i den här kycklinggrytan. Enkla, rena smaker. Ingen revolutionerande. Inget raffinerat. Bara bonnigt gott.

För 4-5 personer:

1. Hitta en stor fin ekologisk kyckling. Stick in rosmarinskvistar och vitlökklyftor skurna i mindre bitar under skinnet. Till en kyckling på 1,5 kilogram använde vi två vitlöksklyftor och fem kvistar rosmarin, men det är inte så noga. Salta och peppra runt om.

2. Bryn kycklingen i smör.

3. Häll av vätskan från två burkar hela skalade tomater. Ta bort kärnorna så att bara det söta fruktköttet är kvar. När kycklingen fått färg runt om, tillsätt tomatköttet.

4. Låt koka på svag värme tills kycklingen är klar, det tar drygt en timme. Vänd på kycklingen i grytan någon gång under tiden.

5. Under tiden, skär ett halvt kilo potatis i en centimeter tjocka skivor, skölj dem i kallt vatten, torka av och lägg i en oljad form. När det är en halvtimme kvar på kycklingen, skjutsa in dem i ugnen på 200 grader.

6. När potatisen är klar, häll en slev eller två av kycklingsåsen över.

7. Servera kyckling och potatis och gärna något mer tillbehör. Medan vi väntade på kycklingen gjorde vi Artusis ärtor med pancetta, som passade mycket bra till.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Fågel, Huvudrätt, Lättlagat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s