Spaghetti coi Piselli (spaghetti med ärtor)


Spaghetti med ärtorHär är en trevlig vardagspasta från Artusis kokbok. Ingen fin festmat precis, men snabbt, lätt och ganska gott. Dillen överraskar och passar riktigt bra.

För sex personer:

1. Hacka en klyfta vitlök, en gul lök, en selleristjälk, en nypa persilja och ett halvt paket bacon.

2. Fräs upp i en stekpanna. Börja med baconen, sen i med resten efter en liten stund.

3. När det börjar få färg häll i 500 gram gröna ärtor och lite hackad dill. Låt koka samman några minuter. Salta och peppra.

4. Under tiden, bryt ett halvt kilo spaghetti i bitar som ”långa som ett halvt finger” skriver Artusi, och koka i rikligt med vatten.

5. Servera med riven parmesanost.

I Italien blandar man alltid pastan och såsen innan man serverar det. Vid festliga tillfällen brukar mina fastrar lägga upp det på stora fat som ställs fram på bordet. Så brukar man också få pastan när man äter i större sällskap på restaurang. Det ser väldigt trevligt ut.

Vi använde söta ärtor på glasburk, såna som redan är kokta, men det är säkert lika gott med frysta gröna ärtor som är råare i smaken.

Är det någon som vet hur man bryter spaghetti utan att skicka spaghettisplitter över hela köket? Vi tar tacksamt emot råd (skriv i kommentarsfältet).

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Pasta och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Spaghetti coi Piselli (spaghetti med ärtor)

  1. Spagettin bryter du i kökshandduken så slipper du problemet.

  2. Ping: Malfattini (enklaste hemgjorda pastan) | Artusi för svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s