Crostini di fegatini di pollo (crostini med kycklinglever)


Crostini med kycklingleverCrostini är brödbitar med olika topping på, de här har kycklinglever, fantastiskt goda! Artusi påminner oss om att man alltid ska ta bort gallblåsan från kycklinglevern, det behövde inte vi, kronfågel levererar sin utan. Och visst låter fegatini godare än lever?

1. Finhackad en nypa persilja, en morot, en stjälk selleri och en schalottenlök samt fettkanten från en 0,5 cm tjock skiva prosciutto/parmaskinka.  Fräs det i olivolja och smör tillsammans med 250 gram kycklinglever. Salta och peppra.

2. När kycklinglevern fått färg, ta av den från värmen och finhacka den tillsammans med torkad svamp som blötlagts tidigare. Vi använde torkade trattkantareller. Lägg tillbaka i pannan. Häll på två deciliter kycklingbuljong.

3. Låt sjuda  i tio minuter. Stek under tiden brödbitar (vitt bröd, vi använde levain) av en munsbits storlek  i olivolja så att de blir gyllene. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Mise-en-place4. Artusi tycker att crostini ska vara mjuka, så ös på med vätskan när ni lägger upp på brödet. Strö över lite brödsmulor (en rostad brödskiva skuren i små bitar) och pressa några droppar citron på varje crostini.

Vi testade att göra några med bröd som enbart var rostat, men de som låg på bröd som var stekt i olivolja var bäst. Servera dessa som en plockrätt eller förrätt, man äter dem med händerna, så ha servetter.

De här ska göras fler gånger, nästa gång med torkad karl johan-svamp, porcini, istället.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Fågel, Förrätt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Crostini di fegatini di pollo (crostini med kycklinglever)

  1. Camilla Fay skriver:

    Ser valdigt gott ut, och recept med svamp ar favorit i Casa de Fay de senaste veckorna. Har aldrig vagat mig pa att prova kycklinglever forut, men bilden ni la upp ar valdigt overtalanade. Ser fram emot mer upplag.

  2. Ping: Crostini di fegatini e acciughe (kanapéer med kycklinglever och sardeller) | Artusi för svenskar

  3. Ping: Crostini di caviale (crostini med kaviar) | Artusi för svenskar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s