Tagliatelle col prosciutto (tagliatelle med lufttorkad skinka)


Morötter, selleri och parmaskinkaMed det här receptet har vi upptäckt en ny vardagsrätt som vi helt klart kommer laga igen. Det smakar fräscht av skinkan och sellerin och lite sött av morötterna och tomaterna. Den gick hem hos båda våra pågar, men de har alltid varit suckers för parmaskinka.

Så här gjorde vi (för 4 personer):

1. Be charken skära upp två riktigt tjocka skivor parmaskinka (omkring 100 gram). Skär i små kuber.

2. Finhacka morötter och selleri så att de tillsammans utgör lika stor mängd som parmaskinkan. Typ en morot och två stjälkar selleri.

3. Koka ner en burk hela skalade tomater till halva mängden. Spara till senare.

4. Fräs upp skinkan, sellerin och morötterna i smör. Vi tog ett par matskedar smör men kommer ta dubbelt så mycket till nästa gång.

Otto mumsar tagliatelle

5. När det börjar få färg, lägg i hälften av tomatsåsen och en deciliter kokvatten från pastan. Låt det koka ihop i fem-tio minuter.
Vi var alltså lite för snåla med smöret. Artusi skriver att man ska ta smör nog för att smaksätta pastan. Fettet är ju smakbärare.

Annonser
Det här inlägget postades i Alla recepten, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Pasta och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tagliatelle col prosciutto (tagliatelle med lufttorkad skinka)

  1. Z skriver:

    Den var verkligen supergod! Och så enkel! En ny favorit !

  2. Kicki skriver:

    Den ska vi göra med. Danne tände på den 😉
    / Kicki

  3. godani skriver:

    Ah, kul att ni gillar den. Ett tips är att köpa ändbitar av prosciutto på saluhallarna, perfekt när man ska tärna skinkan (den ska ju helst vara otrimmad, skriver Artusi) och mycket mycket billigare. Upptäckte det själv nyligen. Fick en 1,2 kilo stor bit för en hundring på Hötorgshallarna./Calle

  4. Johan skriver:

    Den var ju sjukt bra. Första rätten lagad från bloggen. / Johan ( nadras)
    Ps. Tack för senast för nice grillning.

  5. Ping: Spaghetti med morötter & rökt skinka | Vin mat & Alsace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s